Het is echt herfstweer en dat vraagt om een herfstig tussendoortje. Een tussendoortje moet vooral makkelijk en handig zijn om mee te nemen naar het werk, school, … . Deze gezonde pompoencake is daar ideaal voor. Je kan perfect de topping achterwege laten. Ik beloof dat hij dan nog steeds heel lekker is 😉
Krijg je de cake niet volledig op? Probeer hem dan eens in te vriezen. Snijd de cake wel in plakken voordat je ze invriest.
Voor het recept heb je geen volledige pompoen nodig. Je kan de overschot verwerken in een ander gerecht of je kan een zak pompoenblokjes kopen en hier de pompoenpuree van maken.
Gezonde pompoencake
Herfstige pompoencake
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Gang Tussendoortje
Porties 1 cake
Equipment
- Bakvorm, oven
Ingrediënten
- 150 g havermeel
- 200 g pompoenpuree
- 3 eieren
- 1 el bakpoeder
- 1 el honing
- 1 el kaneel
Topping
- 50 g philadelphia light
- 75 g skyr of Griekse yoghurt
- 1 tl honing
Instructies
- Zet de oven op 200°C en doe de pompoen in de oven om zelf de pompoenpuree te maken.
- Haal de pompoen uit de oven wanneer deze gaar is. Dit zal zo een 45 minuten duren. Laat de oven aanstaan voor de cake.
- Mix/pureer de pompoen tot puree en gebruik hier 200g van.
- Doe 150g havermeel in een kom (je kan havermout mixen tot meel) en meng met het bakpoeder en de kaneel.
- Doe de 3 eieren in een kom en klop de eieren door elkaar. Voeg hier de pompoenpuree en de honing aan toe en klop goed met een garde tot een homogene massa.
- Meng de natte massa onder het havermeel mengsel tot een homogene massa.
- Doe het mengsel in een bakvorm en zet 40 minuten in de voorverwarmde oven.
- Meng de ingrediënten voor de topping en smeer over de cake wanneer deze is afgekoeld.
Trefwoord Gezond, Herfst, Pompencake, Tussendoortje
Één reactie op “Gezonde pompoencake”
[…] Tip: heb je teveel pompoen? Gebruik dit dan in deze pompoencake. […]