Niks zo heerlijk dan de ochtend beginnen met een lekker ontbijt. Zelf vind ik het heerlijk om hierin veel te variëren. Het zorgt er ook voor dat ik elke ochtend uitkijk naar dat ontbijt. Alleen heb ik ‘s ochtend niet altijd evenveel tijd om een ontbijt te maken. Daarom zijn overnight oats ideaal! De avond ervoor, terwijl het avondeten op het vuur staat, wat tijd steken in het ontbijt en je moet ‘s ochtends niks meer doen. En als je dan toch bezig bent kan je onmiddellijk twee porties maken zodat je de komende twee ochtenden je ontbijt gewoon uit de frigo moet halen.
Deze overnight oats zijn gebaseerd op snickers. Ik kan je alvast verklappen dat ze o-ver-heerlijk zijn! Het bewijs? Mijn vriend is totaal geen fan van overnight oats. We hebben het al een aantal keer geprobeerd maar het was nooit een succes. Tot deze versie! De snickers overnight oats mag ik gerust elke week maken.
Het recept kan je onderaan terugvinden. Ga jij dit ontbijtje eens proberen maken? Vergeet me dan zeker niet te taggen! Ik geniet graag mee van je creatie ;).
Snickers overnight oats
Ingrediënten
- 1 banaan
- 200 ml magere melk
- 200 g vanille alpro yoghurt
- 60-80 g havermout portie is afhankelijk van de eigen behoefte
- 1 tl chiazaadjes optioneel
Karamellaag
- 2 dadels
- 15 g pindakaas
- 1 el magere melk
Chocoladelaag
- 15 g pure chocolade
Instructies
- Laat de dadels weken in water.
- Pureer de banaan.
- Doe de banaan, samen met de havermout, de melk, de yoghurt en de chiazaadjes in een kom en meng alles goed.
- Zet de overnight oats in de koelkast. (Als je tijd hebt kan je de overnight oats best al een half uurtje of uurtje in de koelkast laten staan voordat je verdergaat)
- Doe de geweekte dadels in een blender en voeg de overige ingrediënten van de karamellaag toe.
- Blend tot een homogene massa.
- Laat de chocolade smelten en verdeel over beide kommetjes.
- Haal de overnight oats uit de koelkast en verdeel over twee glaasjes of kleine kommetjes.
- Verdeel de karamellaag over de twee porties. Doe hierna de chocolade over de karamellaag zodat er een mooie chocoladelaag gevormd wordt.
- Zet een nachtje in de koelkast en serveer 's morgens.