Chocolade Bananenbrood

Bananenbrood, het is lekker, gezond en makkelijk om te maken. Ik ben zelf enorm fan van deze met chocolade.

Dit is een ideaal recept om in het weekend te maken. Dan heb je door de week altijd iets gezond klaarliggen. Je kan een stukje afsnijden voor bij het ontbijt, of als tussendoortje. Ook ideaal om voor het sporten te eten om zo nog wat energie binnen te krijgen. Krijg je het niet volledig op? Geen probleem! Snijd het in snedes en leg het in de diepvries.

  1.  
 

Chocolade Bananenbrood

Gang Tussendoortje
Porties 1 bananenbrood

Ingrediënten
  

  • 100 g havermeel of havermout fijn malen
  • 100 g volkorenmeel
  • 3 bananen Ongeveer 300 g
  • 125 ml (magere) melk
  • 15-20 g cacaopoeder raw
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 10 g cacaonibs optioneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 180°.
  • Pureer de bananen samen met het cacaopoeder tot een glad mengsel.
  • Klop de eieren samen met de melk los, voeg dit bij het bananenmengsel en meng goed.
  • Voeg het havermeel, volkorenmeel, bakpoeder en de cacaonibs geleidelijk toe. Meng dit tot een homogeen beslag.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het beslag hierin.
  • Zet de cakevorm in de voorverwarmde oven voor ca. 40 minuten. Controleer met een houten prikker. Is het bananenbrood nog niet klaar, laat deze dan nog even staan.
Trefwoord Banaan, Chocolade