Marokkaanse lasagne
Een lasagne met lekkere groentjes en heerlijke Marokkaanse kruiden.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
- 400 g kikkererwten
- 800 g tomatenblokjes uit blik
- 2 wortelen in blokjes gensneden
- 1 courgette in blokjes gesneden
- 2 aubergines in de lengte gesneden
- 300 g volkoren lasagnevellen
- 100 g gemalen kaas
- 1 el olijfolie
- 1 el komijn
- 1 el kurkuma
- peper en zout
Verwarm de oven op 180 graden
Grill de aubergine in een grillpan
Bak de wortel en courgette in een pan met hete olijfolie
Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook
Voeg de kikkererwten toe en kruid af met de komijn, kurkuma en peper en zout. Laat nog een paar minuten sudderen op een laag vuur.
Bedek de boden van een ovenschotel met een beetje tomatensaus. Leg hierover een laag aubergines en daarover een laag lasagnevellen (zie dat de bladen elkaar niet te veel overlappen).
Schep hier een laag van de tomatensaus over. Wissel vervolgens af met de aubergines, lasagnevellen en de tomatensaus. Eindig met een laag tomatensaus.
Strooi de gemalen kaas over de laatste laag van de tomatensaus en zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Trefwoord lasagna, marokkaans, vegetarisch