Marokkanse lasagne

Vorig jaar zat ik nu in het warme Marokkaanse Fez. Een mooie stad, vol met kleurrijke straatjes en overdekte marktjes. Wat me vooral is bijgebleven is de geur van de kruiden die op de marktjes hing en de mooie kleuren die dit met zich meebracht.

Die geur ga je deels terugvinden in je keuken bij het maken van dit gerecht.

Marrokaanse lasagne

Marokkaanse lasagne

Een lasagne met lekkere groentjes en heerlijke Marokkaanse kruiden.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 400 g kikkererwten
  • 800 g tomatenblokjes uit blik
  • 2 wortelen in blokjes gensneden
  • 1 courgette in blokjes gesneden
  • 2 aubergines in de lengte gesneden
  • 300 g volkoren lasagnevellen
  • 100 g gemalen kaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 el komijn
  • 1 el kurkuma
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Grill de aubergine in een grillpan
  • Bak de wortel en courgette in een pan met hete olijfolie
  • Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook
  • Voeg de kikkererwten toe en kruid af met de komijn, kurkuma en peper en zout. Laat nog een paar minuten sudderen op een laag vuur.
  • Bedek de boden van een ovenschotel met een beetje tomatensaus. Leg hierover een laag aubergines en daarover een laag lasagnevellen (zie dat de bladen elkaar niet te veel overlappen).
  • Schep hier een laag van de tomatensaus over. Wissel vervolgens af met de aubergines, lasagnevellen en de tomatensaus. Eindig met een laag tomatensaus.
  • Strooi de gemalen kaas over de laatste laag van de tomatensaus en zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Trefwoord lasagna, marokkaans, vegetarisch

Smakelijk!

Heb je het receptje gemaakt, vergeet me dan niet te taggen ;).