Curry van kip en wintergroenten

Winter vraagt om warm comfortfood! Naast ovenschotels vind ik curry’s ideaal voor deze tijd van het jaar. Hieronder eentje met een marinade op basis van yoghurt, wat er voor zorgt dat de kip lekker mals blijft. Probeer hem zeker eens uit deze winter!

Tip: houd je van pikant eten? Voeg dan een extra chilipepertje of wat sambal toe.

Vergeet me ook zeker niet te taggen op instagram als je het receptje hebt uitgeprobeerd.

Curry van kip en wintergroenten

Curry van wintergroenten en kip

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram Skyr Of een andere natuuryoghurt
  • 2 teentjes look geperst
  • 1 tl komijn
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el citroensap
  • 600 g kipfilet
  • 1 chilipeper zaadlijst verwijderd en fijngesneden
  • 1 cm verse gember geschild en fijngesneden
  • 1 rode ui
  • 2 wortels
  • 2 pastinaken
  • 2 paprika's
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 handen vol spinazie
  • 2 el olijfolie
  • 250 gram zilvervliesrijst 2 zakjes

Instructies
 

  • Voor de marinade: meng 1 geperst teentje look samen met de komijn, de cayennepeper, de kurkuma en het citroensap onder de Skyr.
  • Snijd de kip in blokjes en doe deze onder de marinade. Laat ongeveer een uur marineren.
  • Pel en snipper de ui fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de ui samen met de look, gember en chilipeper tot de ui begint te kleuren.
  • Voeg de kip toe en bak ongeveer 5 minuten mee in de pan.
  • Schil ondertussen de wortels en de pastinaken en snijd ze daarna in stukken. Verwijder de steel en de zaadlijsten van de paprika's en snijd ook deze daarna in stukken. Voeg de groenten vervolgens toe in de pan. Laat een paar minuten mee bakken.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en laat 5 minuten sudderen op een zacht vuur. Voeg uiteindelijk de spinazie toe en laat nog een paar minuten sudderen totdat de groenten en de kip volledig gaar zijn.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de curry met de rijst en eventueel een extra lepel yoghurt.
Trefwoord Curry, Hoofdgerecht, Kip