Salade gegrilde zoete aardappel met halloumi

Vroeger ging ik elke zomer naar Turkije. Zalig was dat! Opstaan, ontbijtbuffet, aan het zwembad liggen, de zekerheid van mooi weer, … Het is ook daar dat ik halloumi (of: grilled cheese) heb leren kennen. Helaas was dit niet elke ochtend bij het buffet te vinden waardoor het iedere ochtend opnieuw een verrassing (of teleurstelling) was. Ik was dan ook zeer blij toen ik halloumi in België terugvond in de supermarkt en ik eindelijk ontdekte welke kaas die grilled cheese nu was. Sindsdien staat halloumi hier regelmatig op het menu. Een receptje met deze kaas kon dus ook niet uitblijven.

Ik heb gekozen voor een warm/lauw receptje met gegrilde zoete aardappel. Heb je ‘s middags niet veel tijd? Dan kan je de zoete aardappel ook de avond voordien grillen en koud eten in het slaatje.

Heb je het receptje gemaakt? Vergeet dan geen foto te maken en te taggen op instagram @behealthy.getfit. Of laat een reactie achter onder dit bericht.

Salade gegrilde zoete aardappel met halloumi

Salade van gegrilde zoete aardappel en halloumi

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Lunch
Porties 2

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 200 g veldsla
  • 8-10 zongedroogde tomaatjes
  • 1 zoete aardappel
  • 2 wortelen
  • 1 pak halloumi
  • 1 blik kikkererwten klein blik
  • 1 tl komijn
  • 1 el yoghurt
  • 1 el mosterd
  • 1 tl honing

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 200°C
  • Snijd de zoete aardappel en wortels in stukken, kruid met komijn. Spoel de kikkererwten af, droog ze en kruid ook deze met komijn. Leg alles op een ovenplaat en zet in de voorverwarmde oven voor ongeveer 40'. Roer tussendoor om.
  • Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukken en de halloumi in plakjes.
  • Bak de halloumi in een grillpan. Maak ondertussen de dressing door de yoghurt, mosterd en honing door elkaar te mengen.
  • Leg de veldsla op een bord. Doe hierover de zoete aardappel en wortel, de zongedroogde tomaatjes, de halloumi en de kikkererwten. Serveer met de dressing.
Trefwoord Halloumi, Kikkererwten, Zoete aardappel