Vroeger was ik totaal geen fan van brood. Na als kind elke middag een boterham met kaas, hesp, kippenwit,.. te eten, was ik het redelijk beu. Daarom dat ik ook een tijdje heel weinig brood gegeten heb. Voor mij stond het gelijk aan een saai middagmaal.

En nu? Nu kan ik niet meer zonder brood! Sinds de lockdown maak ik het ook zelf en ik zou het niet meer anders willen. Het is niet dat ik het nu dagelijks eet omdat ik het liefst wat afwisseling heb in mijn lunch. Maar als het op de planning staat kijk ik er wel naar uit. Ik probeer er dan wel voor te zorgen dat ik niet altijd hetzelfde op mijn brood eet. En guess what, ook met brood kan je lekker variëren en het beleg moet niet standaard of saai zijn. 

Wil jij ook eens wat anders op je boterham? Probeer dan de volgende keer deze erwtenspread eens. Lekker, fris en je hebt ook nog eens wat groenten binnen zonder het te beseffen!

Erwtenspread

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Gang Lunch
Porties 1 pot

Equipment

  • Blender/mixer

Ingrediënten
  

  • 100 g diepvries erwten
  • 2 el philadephia light +/-60g
  • 4 blaadjes basilicum
  • 0,5 tl limoensap
  • peper & zout

Instructies
 

  • Doe de erwten kort in kokend water.
  • Giet de erwten af en doe ze samen met de andere ingrediënten in de blender (of mix alles).
  • Serveer op brood of toastjes.
Trefwoord Kikkererwten, Lunch, Philadelphia, Spread