Appel-havermouttaart

In het weekend neem ik graag de tijd om eens wat anders te maken als ontbijt, het moet namelijk niet altijd een kom havermout of yoghurt zijn. Waar ik in de zomer fan ben van frisse ontbijtjes, heb ik in de herfst/winter graag iets warm. Daarom heb ik voor jullie een smeuïg appel-havermout taartje. Want zeg nu zelf; wie wil er geen taart als ontbijt? Serveer met wat yoghurt voor een lekkere combinatie met de smeuïge, warme binnenkant.

Heb je ‘s ochtends geen tijd en wil je dit taartje toch eten, dan kan je hem gerust de avond voordien al maken. Ook lekker als tussendoortje! Pas dan wel de porties aan.

 

Appel-havermouttaart

Smeuïg appel-havermouttaartje

Een lekker verwenontbijtje voor in het weekend.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Equipment

  • Ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 60 gram havermout
  • 35 gram brinta kan vervangen worden door havermeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel of naar eigen smaak
  • 1 ei
  • 125 ml magere melk
  • 1 appel
  • 15 gram rozijnen een handje

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Snijd de appel in kleine stukjes
  • Meng de havermout met de brinta, het bakpoeder en het kaneel in een kom
  • Klop het ei samen met de melk los
  • Voeg alles samen en meng goed
  • Stort het beslag in een met bakpapier beklede ovenschaal
  • Bak het appeltaartje in 40 minuten gaar in de oven
  • Laat na het bakken even afkoelen en serveer eventueel met een lepel yoghurt
Trefwoord Appel, brinta, havermout, Kaneel, Ontbijt