Appelcake, heerlijk maar vaak boordevol suiker! Daarom heb ik een variant gemaakt die veel minder (toegevoegde) suiker bevat dan een normale appelcake. De suiker wordt in dit recept vervangen door yoghurt. Het zoete komt dan weer van de appels en de appelmoes die erin zit.
Maak deze cake in het weekend en je hebt een heerlijk, gezond en makkelijk tussendoortje voor de komende dagen. Honger? Snijd gewoon een stukje af. Heb je eens zin om cake als ontbijt te eten, dan is deze variant er ook ideaal voor!
Er is wel één nadeel aan deze cake. Ik vind hem zo lekker dat ik er niet vanaf kan blijven 🙈
Ga alvast aan de slag en probeer hem zeker eens uit! En vergeet me niet te taggen, ik zie je creatie graag voorbij komen 😉
Appelcake met amandelen
Een frisse cake gemaakt van appels, amandelen en yoghurt.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 50 minuten min
Gang Tussendoortje
Porties 1 cake
Equipment
- Bakvorm
- Oven
Ingrediënten
- 100 g volkoren meel
- 100 g amandelmeel
- 10 g suiker
- 1 tl bakpoeder
- 2 eieren
- 250 g skyr
- 2 appels
- 200 g appelmoes
- 1 handvol amandelschaafsels
Instructies
- Verwarm de oven op 180°C.
- Snijd de appels in stukjes.
- Meng de droge ingrediënten onder elkaar.
- Klop de eieren samen met de skyr los. Voeg erna de appelmoes toe aan het mengsel en meng opnieuw.
- Voeg het droge mengsel toe aan de natta massa en meng tot een homogene massa.
- Doe de blokjes appel erbij en meng opnieuw.
- Vet een bakvorm in of bedek met bakpapier en doe het mengsel in de vorm. Leg de amandelschaafsels bovenop.
- Zet gedurende een klein uur in de voorverwarmde oven. Controleer of de cake gaar is.
Trefwoord Amandelen, Appel, Skyr