De zomer komt stilaan in zicht en dan eet ik graag salades als lunch. Dit wil niet zeggen dat ik me beperk tot een salade met sla, tomaat en komkommer. Helemaal niet zelfs! Ik varieer graag en een van mijn favorieten is deze couscoussalade. Hij is heel makkelijk en snel te maken en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Als je ‘s middags niet veel tijd hebt, kan je hem gewoon de avond op voorhand al maken.
Heb je in de zomer een BBQ op de planning staan? Laat dan de scampi’s weg en je serveer de couscoussalade als bijgerecht.
Couscoussalade met scampi's
Gang Bijgerecht, Lunch
Porties 2
Ingrediënten
- 125 gram volkoren couscous
- 2 wortelen
- 1 rode paprika
- 200 gram diepvries erwten
- 150 gram scampi's
- 2 tl ras el hanout
- 2 el olijfolie
Instructies
- Kruid de scampi's met 1 tl ras el hanout en zet even aan de kant.
- Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de paprika en de wortelen in blokjes en bak in een pan met 1 el olijfolie en bak tot ze gaar zijn. Voeg aan het einde van de baktijd de erwten toe.
- Doe de groenten onder de couscous en kruid met 1 tl ras el hanout.
- Bak de scampi's in een pan met de rest van de olijfolie.
- Serveer de couscoussalade samen met de scampi's.
Trefwoord BBQ, Couscous, Lunch, Scampi