Pindakaaskoekjes met chocolade

Zoek je een gezond en lekker tussendoortje? Dan zijn deze pindakaaskoekjes met chocolade een aanrader. 

Komt het wel eens voor dat je tussendoor honger krijgt en snel een koek uit de kast neemt omdat het de makkelijkste oplossing is? En zou het niet beter zijn als je op dat moment een lekkere , gezonde koek kan eten in de plaats? Dan zijn deze koekjes de oplossing. Ik vind het ideaal om ze in het weekend te maken. Zo heb je er de komende dagen plezier aan en kan je een koekje nemen wanneer je honger krijgt. Krijg je ze niet op? Dan kan je ze gerust invriezen en uithalen wanneer je ze nodig hebt.

Probeer ze zeker eens uit!

Pindakaaskoekjes met chocolade

Pindakaaskoekjes met chocolade

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 12 koekjes

Ingrediënten
  

  • 150 gram volkorenmeel
  • 3 bananen Ongeveer 300g
  • 40 gram pindakaas
  • 10 gram lijnzaad Kan vervangen worden door een ei
  • 50 gram pure chocolade 75%
  • 75 gram ongezouten pinda's Optioneel

Instructies
 

  • Week het lijnzaad in 3 el water.
  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Doe de bananen samen met de pindakaas in een blender en mix tot een gladde massa.
  • Doe het lijnzaad en het volkorenmeel bij het bananenmengsel en meng goed tot een homogene massa.
  • Meng als laatste de pinda's en de chocolade onder het mengsel
  • Beleed een bakplaat met bakpapier. Neem wat van het beslag en vorm koekjes op de bakplaat.
  • Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Trefwoord Banaan, Chocolade, Koekje, Pindakaas, Tussendoortje