Er is een tijd geweest dat ik bijna dagelijks een wok maakte. Soms met rijst, soms met noedels. Dit was vooral een makkelijke oplossing. Ik had niet veel materiaal nodig en het is snel klaar. Zeker als je voorgesneden wokgroenten gebruikt.
Met dit in het achterhoofd heb ik dit receptje gemaakt. Makkelijk, snel klaar en niet veel werk. Ideaal voor als het een keer snel moet gaan. Het is ook een gerecht dat je gerust op voorhand kan maken om erna op te warmen.
Wok met gemarineerde runderreepjes en sobanoedels
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Porties 2
Ingrediënten
Marinade
- 2 el zoete sojasaus
- 2 el sojasaus
- 1 el rijstazijn
- 2 teentjes look geperst
- 1 pepertje of 2 indien graag pikant
Wok
- 250 g biefstuk in reepjes
- 1 el olijfolie
- 175 g bomboescheuten
- 175 g sojascheuten
- 1 wortel in stukken
- 1 paprika in reepjes
- 125 g sobanoedels
- 1 pijpajuin
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de marinade. Doe de marinade onder de runderreepjes en laat ongeveer een uur in de koelkast staan.
- Verhit de olie in een wok. Bak daarna de runderreepjes kort aan en haal ze uit de pan. Deze mogen nog niet volledig gaar zijn omdat ze nadien terug mee in de wok gedaan worden. Zorg ervoor dat de overgebleven marinade in de wok blijft zodat de smaak aan de groenten gegeven wordt.
- Voeg de groenten toe in de wok en roerbak.
- Verhit ondertussen water in een pan met wat zout. Maak hierin de sobanoedels klaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Wanneer de groenten beetgaar zijn voeg je de runderreepjes terug toe aan de wok. Voeg vervolgens ook de sobanoedels toe en meng alles goed onder elkaar.
- Serveer met de pijpajuin.