Appelcake met amandelen
Een frisse cake gemaakt van appels, amandelen en yoghurt.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 50 minuten min
- 100 g volkoren meel
- 100 g amandelmeel
- 10 g suiker
- 1 tl bakpoeder
- 2 eieren
- 250 g skyr
- 2 appels
- 200 g appelmoes
- 1 handvol amandelschaafsels
Verwarm de oven op 180°C.
Snijd de appels in stukjes.
Meng de droge ingrediënten onder elkaar.
Klop de eieren samen met de skyr los. Voeg erna de appelmoes toe aan het mengsel en meng opnieuw.
Voeg het droge mengsel toe aan de natta massa en meng tot een homogene massa.
Doe de blokjes appel erbij en meng opnieuw.
Vet een bakvorm in of bedek met bakpapier en doe het mengsel in de vorm. Leg de amandelschaafsels bovenop.
Zet gedurende een klein uur in de voorverwarmde oven. Controleer of de cake gaar is.
Trefwoord Amandelen, Appel, Skyr