Ga terug
Appelcake met amandelen

Appelcake met amandelen

Een frisse cake gemaakt van appels, amandelen en yoghurt.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 1 cake

Equipment

  • Bakvorm
  • Oven

Ingredients
  

  • 100 g volkoren meel
  • 100 g amandelmeel
  • 10 g suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 250 g skyr
  • 2 appels
  • 200 g appelmoes
  • 1 handvol amandelschaafsels

Instructions
 

  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Snijd de appels in stukjes.
  • Meng de droge ingrediënten onder elkaar.
  • Klop de eieren samen met de skyr los. Voeg erna de appelmoes toe aan het mengsel en meng opnieuw.
  • Voeg het droge mengsel toe aan de natta massa en meng tot een homogene massa.
  • Doe de blokjes appel erbij en meng opnieuw.
  • Vet een bakvorm in of bedek met bakpapier en doe het mengsel in de vorm. Leg de amandelschaafsels bovenop.
  • Zet gedurende een klein uur in de voorverwarmde oven. Controleer of de cake gaar is.
Trefwoord Amandelen, Appel, Skyr