Ga terug
Cheesecake met frambozen

Cheesecake met frambozen

Valentijn cheesecake met frambozen
Bereidingstijd 15 minuten
Gang dessert, Ontbijt, Snack
Porties 1 taart

Equipment

  • Taartvorm

Ingredients
  

Bodem

  • 125 g havermout
  • 150 g dadels
  • 2 à 3 el honing
  • 1 el kokosolie
  • 1 à 2 el cacaopoeder

Vulling

  • 500 g platte kaas
  • 350 g absolutely coconut alpro of andere kokosyoghurt
  • 250 g frambozen uit de diepvries
  • 9 blaadjes gelatine

Instructions
 

  • Meng alle ingrediënten voor de bodem in de blender tot je een kleverige massa hebt. Voeg wat honing toe als de massa te droog is.
  • Bedek de taartbodem met bakpapier. Doe de kleverige massa in de taartvorm en druk stevig aan. Zet deze daarna in de koelkast.
  • Laat de blaadjes gelatine weken in koud water.
  • Doe 200g van de frambozen in een steelpannetje en laat zachtjes koken tot je een frambozensaus hebt.
  • Klop ondertussen de magere platte kaas en de kokosyoghurt los.
  • Doe de blaadjes gelatine bij de frambozensaus en roer totdat ze gesmolten zijn.
  • Meng de frambozensaus onder de platte kaas en de yoghurt. Haal de bodem uit de koelkast en giet het mengsel hierover.
  • Zet terug in de koelkast voor ongeveer 4 uur. Maak ondertussen een saus van de overgebleven frambozen en giet deze bij serveren over de taart.
Trefwoord Cheesecake, Dessert, Frambozen, havermout, Snack, Yoghurt