Ga terug
Pompoencake

Gezonde pompoencake

Herfstige pompoencake
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 1 cake

Equipment

  • Bakvorm, oven

Ingredients
  

  • 150 g havermeel
  • 200 g pompoenpuree
  • 3 eieren
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el honing
  • 1 el kaneel

Topping

  • 50 g philadelphia light
  • 75 g skyr of Griekse yoghurt
  • 1 tl honing

Instructions
 

  • Zet de oven op 200°C en doe de pompoen in de oven om zelf de pompoenpuree te maken.
  • Haal de pompoen uit de oven wanneer deze gaar is. Dit zal zo een 45 minuten duren. Laat de oven aanstaan voor de cake.
  • Mix/pureer de pompoen tot puree en gebruik hier 200g van.
  • Doe 150g havermeel in een kom (je kan havermout mixen tot meel) en meng met het bakpoeder en de kaneel.
  • Doe de 3 eieren in een kom en klop de eieren door elkaar. Voeg hier de pompoenpuree en de honing aan toe en klop goed met een garde tot een homogene massa.
  • Meng de natte massa onder het havermeel mengsel tot een homogene massa.
  • Doe het mengsel in een bakvorm en zet 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Meng de ingrediënten voor de topping en smeer over de cake wanneer deze is afgekoeld.
Trefwoord Gezond, Herfst, Pompencake, Tussendoortje