Ga terug
Marrokaanse lasagne

Marokkaanse lasagne

Een lasagne met lekkere groentjes en heerlijke Marokkaanse kruiden.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingredients
  

  • 400 g kikkererwten
  • 800 g tomatenblokjes uit blik
  • 2 wortelen in blokjes gensneden
  • 1 courgette in blokjes gesneden
  • 2 aubergines in de lengte gesneden
  • 300 g volkoren lasagnevellen
  • 100 g gemalen kaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 el komijn
  • 1 el kurkuma
  • peper en zout

Instructions
 

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Grill de aubergine in een grillpan
  • Bak de wortel en courgette in een pan met hete olijfolie
  • Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook
  • Voeg de kikkererwten toe en kruid af met de komijn, kurkuma en peper en zout. Laat nog een paar minuten sudderen op een laag vuur.
  • Bedek de boden van een ovenschotel met een beetje tomatensaus. Leg hierover een laag aubergines en daarover een laag lasagnevellen (zie dat de bladen elkaar niet te veel overlappen).
  • Schep hier een laag van de tomatensaus over. Wissel vervolgens af met de aubergines, lasagnevellen en de tomatensaus. Eindig met een laag tomatensaus.
  • Strooi de gemalen kaas over de laatste laag van de tomatensaus en zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Trefwoord lasagna, marokkaans, vegetarisch