Ga terug
Mexicaanse salade

Mexicaanse salade

Heerlijke salade met Mexicaanse ingrediënten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Lunch
Keuken Mexicaans
Porties 2 personen

Ingredients
  

  • 250 g kipfilet
  • 1 ui in stukjes gesneden
  • 2 tomaten in stukjes gesneden
  • 2-3 volkoren wraps
  • 100 g kidney bonen
  • 1 blik maïs klein blik
  • 1 el limoensap
  • 1 el sriracha of andere pikante saus
  • 0,5 tl chilipoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 el rode wijn azijn
  • 1 el yoghurt
  • 0,5 avocado
  • 2-3 jalapeno kleine stukjes uit een pot
  • 1 el zure room

Instructions
 

  • Kook de kip in 10-15 minuten gaar in een ketel met kokend water. Voeg aan het water een bouillonblokje toe voor wat meer smaak.
  • Snijd de wraps in driehoekjes en leg deze in een voorverwarmde oven van 180° en laat ze gedurende 10-15 minuten bakken. Je kan ze eventueel bestrijken met een mengeling van olijfolie en paprikapoeder.
  • Haal de kip uit de ketel en trek deze met 2 vorken uit elkaar.
  • Meng de ui, tomaten, maïs en bonen onder elkaar.
  • Maak de guacamole door de yoghurt, avocado en jalapeno's te blenden.
  • Maak daarna de dressing door het limoensap, sriracha, komijn en chilipoeder te mengen met de rode wijn azijn. Meng deze dressing onder de tomatensalade.
  • Verdeel de kip en tomatensalade over 2 kommen. Doe er een lepel guacamole en een lepel zure room op en serveer met de gebakken wraps.
Trefwoord Avocado, Lunch, Mexicaans, Wrap