Ga terug
Pannenkoekjes van Skyr

Pannenkoeken van Skyr

Deze pannenkoeken zijn gemaakt van Skyr waardoor ze meer eiwitten bevatten dan 'normale' pannenkoeken.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Belgisch
Porties 2

Ingredients
  

  • 100 g volkoren meel Of havermout fijnmalen tot meel
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 g vanille skyr Of een andere smaak naar keuze
  • 100 ml magere melk
  • Toppings naar keuze Yoghurt, fruit, confituur, pindakaas,...

Instructions
 

  • Klop het ei samen met de Skyr en de melk los tot een homogene massa.
  • Voeg de meel en het bakpoeder toe en meng tot een beslag. Het is volkomen normaal dat het beslag wat dikker is.
  • Vet een pan in met wat olie en zet op het vuur.
  • Bak de pannenkoekjes in de pan tot het beslag op is. Ik gebruik ongeveer 1 el beslag per pannenkoekje.
  • Serveer met toppings naar keuze.
Trefwoord Ontbijt, Pannenkoek, Skyr