Pannenkoeken van Skyr
Deze pannenkoeken zijn gemaakt van Skyr waardoor ze meer eiwitten bevatten dan 'normale' pannenkoeken.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Belgisch
- 100 g volkoren meel Of havermout fijnmalen tot meel
- 1 ei
- 1 tl bakpoeder
- 150 g vanille skyr Of een andere smaak naar keuze
- 100 ml magere melk
- Toppings naar keuze Yoghurt, fruit, confituur, pindakaas,...
Klop het ei samen met de Skyr en de melk los tot een homogene massa.
Voeg de meel en het bakpoeder toe en meng tot een beslag. Het is volkomen normaal dat het beslag wat dikker is.
Vet een pan in met wat olie en zet op het vuur.
Bak de pannenkoekjes in de pan tot het beslag op is. Ik gebruik ongeveer 1 el beslag per pannenkoekje.
Serveer met toppings naar keuze.
Trefwoord Ontbijt, Pannenkoek, Skyr